Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Разкриват избирателна секция в Ковид-реанимацията на болницата в Добрич

Две заповеди, с които се нарежда разкриването на пет нови избирателни секции във връзка с провеждането на изборите за президент и вицепрезидент и народни представители на 14 ноември, издаде кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Според едната заповед ще има секция в лекарския кабинет на Ковид-реанимацията на осмия етаж в Хирургическия корпус на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/. Ще бъде образувана и подвижна избирателна секция за избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация. Тя ще е в кабинет №201 на втория етаж в Природо-математическа гимназия "Иван Вазов". Причината за създаването й е, че са получени повече от седем заявления за гласуване от избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация. Съставът на секционните избирателни комисии за двете секции трябва да бъде определен с решение на Районната избирателна комисия /РИК/ в Добрич.

Другата заповед е за образуване на избирателни секции в Хирургическия корпус на МБАЛ, в Дома за стари хора и в Следствения арест. Съставът за СИК за трите секции е представен на  РИК с предложението за останалите състави на СИК.

c