Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Осемте отрицателни за Ковид членове на РИК Добрич ще бъдат тествани два пъти до деня на вота

Очаква се днес Централната избирателна комисия да излезе с решение кой ще бъде новият председател на Районната избирателна комисия в осми Добрички избирателен район. До ситуацията се стигна, след като вчера стана ясно, че петима от 13-членната комисия са положителни за COVID – 19 и са карантинирани, между тях и председателят Цонка Велкова.

Директорът на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова съобщи за Про Нюз Добрич, че са тествани всички членове на комисията и останалите 8 души са отрицателни. По информация на РИК, те не са били контактни на заразените 48 часа преди първия положителен тест. По думите на д-р Ангелова, преди 14 ноември – деня на вота, осемте членове ще бъдат тествани още два пъти.

Вчера ЦИК излезе с решения за замяна на трима от положителните. Предстои да бъдат заменени още двама – те са представители на ПП ГЕРБ.

Сменят председателя и четирима членове на РИК-Добрич, положителни за Covid

Пред Про Нюз Добрич Велкова коментира днес, че съставите на секционните комисии не бива да се притесняват, тъй като членовете на РИК, които са на линия и работят, са изследвани и абсолютно здрави. Тя призова да не се всява паника между членовете на СИК, за да могат те да си свършат работата. В изборната нощ ще се спазят всички необходими здравни мерки там, където ще бъдат настанени представителите на секционните комисии, а те също трябва да спазват въведените мерки.  

c