Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Благодарност към ангелите с топли очи в Ковид-отделението в Балчик изказва пациентка

Благодарност към лекарите, медицинските сестри и санитарите от Ковид-отделението на Многопрофилната болница за активно лечение в Балчик изказва Николинка Дикова от Белия град. За Про Нюз Добрич тя сподели, че е била с диагноза COVID-19 в болничното звено от 1 до 8 ноември.

Още при приемането й срещнала топло отношение от лаборантките, които й подали снимката с думите „Спокойно, Ники, ще се оправиш”. Дикова разказа, че в следствие на коронавирусната инфекция развила двустранна бронхопневмония, лекувана е адекватно, давани са й два вида антибиотици. Балчиклийката сподели, че условията в Ковид-отделението са много добри въпреки че не е функционирало дълги години. По думите й са поставени печки, телевизори, поддържа се изключителна хигиена, по три пъти на ден се прави дезинфекция. Осигурена е топла храна за болните за обяд, която избират по меню и заплащат. „За всичко е помислено”, коментира жената.

„Грижите са поверени на Ангели с бели и сини скафандри, маска, шлем, само две топли очи те посрещат. Очи, които ти дават надежда, вяра, пълни с човечност”, сподели Дикова. По думите й целият персонал - дежурни лекари, сестри и санитари, полагат нечовешки усилия за да спасяват живота на болните.

„Балчиклии трябва да сме  благодарни на управителя на болницата д-р Пламен Димитров, че се разкри това отделение”, посочи жената. За него сподели, че е изключително добър анестезиолог с много дълъг стаж. „Но преди всичко е човек, той е балчиклия и милее за хората”. Дикова  благодари и на д-р Н. Златев, д-р. Р. Малчева, д-р Я. Дочева, д-р М. Калинова, които са лекуващите лекари и на всички сестри и санитари

„Думите на благодарност не стигат. Поклон! Дълбок поклон за това, което вършат тези мили хора”, сподели балчиклийката. Тя им пожелава успехи в личен и професионален план. „Бъдете здрави и се пазете, защото ние имаме нужда от вас”, допълни Николинка Дикова.

Снимката е илюстративна

c