Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Успешно и без стрес премина първото Ковид тестване в ОУ „Ст. Караджа” в Добрич, всички деца са здрави

Успешно и без проблеми и стрес премина тестването срещу COVID-19 на учениците от първr до четвърти клас, чиито родители са декларирали съгласието си за това, в иновативното ОУ „Стефан Караджа” в Добрич, научи Про Нюз Добрич от директора му Анжела Панчева. По думите й няма такива с положителен резултат, всички деца са здрави.

Панчева разказа, че първо в 7 часа са тествани учителите. След това от 8 часа, в рамките на първия учебен час, тестове са направени и на децата. Изследвани са 81 ученици от пет паралелки и от подготвителната група, или 77 процента от децата от начален етап на обучение. Тестването е извършено от учители, непедагогически персонал, във всеки клас е имало и по един родител.

На децата им беше интересно, каза Панчева. По думите й някои от тях са гледали у дома как става тестването, такъв им е бил пуснат и преди да започне изследването в училище.

Надявам се и другите родители, които се притесняват за децата, си да видят, че няма нищо страшно, сподели директорът на ОУ „Стефан Караджа”.

c