Водещи новини Общество Политика

Сменят председателя и четирима членове на РИК-Добрич, положителни за Covid

Петима членове на Районната избирателна комисия в Добрич, начело с председателя й Цонка Велкова, са положителни за Covid-19 и ще трябва да бъдат заменени четири дни преди изборния ден.

Първа положителен резултат е дала Велкова. След тестването на комисията, са установени още четирима положителни.

Тъй като РИК е колективен орган, няма цялата комисия да бъде карантинирана. Партиите дават предложения пред ЦИК за смяна на техните представители.

Централната избирателна комисия вече излезе с решение за три от смените. По предложение на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на мястото та Явор Минев Георгиев е назначена Галина Пеева Пенчева. Представителят на коалиция „Демократична България – Обединение“ Живко Пенев Желязков е заменен от Христо Симеонов Симеонов. БСП заменя Галина Славкова Тодорова с Върбан Димитров Върбанов.

Предстои да бъдат заменени и двама представители от ПП ГЕРБ.

Единият от които е Цонка Велкова. По информация на Про Нюз Добрич на нейно място е предложен човек, който два пъти е ръководил общинска избирателна комисия. Предстои ЦИК да излезе с решение.

Related Posts

  1. Николай Киряков says:

    Минавайки покрай шатрата на площад “Демокрация” до фонтана, където граждани се упражняваха на машините за гласуване, видях два или три пъти тази русокоса жена. Имаше и още “инструктори”, като всичките бяха без маски. Тъй като ежедневно пресичам площада в близост до това място, виждах, че хората се интересуват, но не видях маски и дистанция. Напротив! Всичко изглеждаше все едно че са на пикник. Липсваше само барбекю. Отвратително безхаберие! Тези хора, вероятно общински или държавни служители трябва не само да бъдат заменени, но и дисциплинарно наказани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *