Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Горска хижа „Житница“ – оазис в сърцето на гората на 30 км от Добрич (+снимки)

На по-малко от 30 километра от Добрич можете да откриете Горска хижа „Житница“, където да избягате от забързаното ежедневие и се насладите на истинска почивка, далеч от всяко населено място

Ако някога ви се е искало да „хванете гората”, за да се откъснете от всичко и да си починете, знайте, че тази „гора” има точно място и адрес и той е Горска хижа Житница, недалеч от Добрич.

Казват, че най-ценните неща са встрани от пътя. И тук е така. Само на 500 метра от пътя Добрич-Житница, завивайки в една малка отбивка от главния път, рязко ще смените пейзажа и ще попаднете в оазис в гората. Пътят до там е асфалтов и достъпен за автомобили без двойно предаване. Ще ви посрещне уреден двор, хижа - уютно разположена насред зеленина и тишина, нарушавана само от естествените горски обитатели и усещане за безвремие.  Едва ли ще намерите по-подходящо място за бягството си от забързаното ежедневие. Без значение от сезона, тук можете да се насладите на природа, спокойствие и оставане насаме със себе си, семейство, приятели или колеги.

Без да блести с лукс в хижата има всичко необходимо за приятен неколкодневен престой. Разполага със 7 стаи, голяма зала за хранене, място за танци и забавление. Има общи части за игра на деца, външна тераса, барбекю, два бара, кухня за приготвяне на храна, миялно помещение. Оборудвана е с кафемашина (зърна), ледогенератор, 5 различни барбекюта, хладилници, фризер, телевизия, интернет, уредба за музика, условия за хранене и почивка на двора.

С други думи мястото предлага всички условия да отпразнувате личния си празник, да се забавлявате, да седнете с по чаша питие пред огромната камина, навън да се спуска нощта, а вие да не бързате за никъде – какво по-хубаво от това? Можете да останете да нощувате и да се насладите на сутрешното си кафе, наблюдавайки събуждането на гората, покрай вас да минават сърни, да пеят птички, а слънцето да се показва между клоните на дърветата.

И няма да е истинска почивка в гората без разходката в нея, която могат да ви осигурят домакините. Ще ви разведат из каньона на Суха река, ще ви покажат известните скални манастири, разположени по поречието ѝ, ще видите крепостта Адина и разкопките на раннохристиянска базилика Палматис, ще ви разкажат исторически факти и местни легенди, защото гората в този регион още пази славната си история и някои тайни.

Хижата е, както място за почивка и разходка, така и за ловни приключения.

Намира се в  непосредствена близост до дивечовъден участък, което дава възможност на гостите, както да се любуват на гората, така и да ловуват при  индивидуално определени условия.

Различните сезони предлагат и различни преживяванията сред природата.

Горска хижа Житница е разположена в сърцето на гората, далеч от населено място и в почти планински район, което дава възможност да преоткриете една различна Добруджа.

За връзка и повече информация на тел: 0888994877 или във фейсбук на Житница Вю /Jitnitsa View

Заповядайте! Вашата почивка ви очаква!

c