Водещи новини Политика

Деница Сачева: Да гласуваме на 14 ноември, за да не бъде застрашавана демокрацията

32 години след 10 ноември 1989 г. отново сме застрашени от надигащите се гласове на левите – този път за президентска република и нов модел на тоталитаризъм, чиято демонстрация виждаме вече шести месец. Това заяви Деница Сачева, областен координатор на ПП ГЕРБ и водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Добрич по повод годишнината от начало на  български преход към демокрация и пазарна икономика.

„На някои демокрацията им отне много и ако се питате какво конкретно, отговорът е дефинитивен – тоталитарната власт и привилегиите на червената номенклатура. Затова всеки път, щом успеят някак да се докопат до властта – дали през коалиции или през служебни правителства, удрят държавата в стената, но най-напред отнемат те от народа“, заяви Деница Сачева. Припомни, че така беше с външния дълг през 1989 г., с инфлацията през 1990 г., с ограбването и фалита на банките през 1996 г., така направиха и с КТБ преди 7 години. Надявахме се, че е за последно, но явно не е така, посочи тя.

Ако не намерим пътя към политическия диалог поне ние десните и центристите и не възстановим доверието в институциите, ни грози повторение на историята под нов прочит. Важно е на 14 ноември да гласуваме! Като общество да се противопоставим и да не допуснем демокрацията да бъде застрашавана за пореден път, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *