Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Регионалната библиотека в Добрич организира забавна онлайн игра с цитати

Забавна онлайн-игра с цитати „Познай автора или произведението!“ стартира на фейсбук страницата на Регионална библиотека „Дора Габе“ в Добрич. В следващите седмици от библиотеката ще публикуват цитати от различни произведения на български и чуждестранни автори. Отговорите си читателите могат да вписват в коментар под предложените цитати. Онлайн-играта ще продължи до 29 ноември, а на 30 ноември 2021 г. трима участници, дали верни отговори и избрани чрез жребий ще получат ваучери за книги.

Всеки участник има право да отговаря в коментар под всички публикувани цитати, което увеличава шансовете за награда.

„Да споделим любовта към книгите и четенето, което ни провокира да мислим, да се съмняваме, да задаваме въпроси, да търсим отговори. Във време на социална изолация най-добре разбираме ползите от четенето - добре написана книга ни пренася в други светове и ангажира вниманието ни, окуражава ни в поставянето на цели и преодоляването на трудности и не на последно място - намалява стреса. Надяваме се онлайн-играта да ви забавлява и да провокира интереса ви към книги, за които все не стига време“, посочват от библиотеката.

Един участник може да спечели само една награда. Онлайн-играта е без ограничения на възрастта. За да се включи в нея участникът трябва да изпълни условия за участие, които могат да бъдат видени във фейсбук страницата на библиотеката. 

c