Водещи новини Образование

66.6% от малките ученици в област Добрич са готови да се върнат в класните стаи

66.6 процента от учениците от първи до четвърти клас в област Добрич са готови да се върнат в класните стаи след като родителите им са декларирали, че са съгласни да бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19 два пъти седмично, съобщават от Министерството на образованието и науката. Така присъствено може да се учи в 70.18 процента от паралелките в начален етап.

Областта ни е на второ място в страната по дадено съгласие за тестване от родителите. На първо място е София град, където присъствено могат да учат 68.44 на сто от малките учeници в 77.94 процента от паралелките.

Като цяло в страната родителите на 57.03 процента от учениците от първи до четвърти клас в общините с обща заболяемост над 250 на 100 000 души са дали съгласие децата им да учат присъствено. Паралелките, в които повече от половината ученици ще влязат в клас при новите условия, са 62.76 на сто. Останалите ще продължат да се обучават в електронна среда.

В 19 области и съгласията от родители, и броят на паралелките в начален етап, които ще учат присъствено, е над 50 процента. Повече от половината паралелки се връщат в училище в 21 области.

На опашката са училищата в област Монтана. Там едва 36.4 процента от родителите са съгласни малките ученици да бъдат тествани, за да се върнат в клас. Могат да започнат присъствени занятия в 33.95 на сто от паралелките в начален етап.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *