Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С маска и "зелен сертификат": На благотворителна изложба с вернисаж кани галерията в Добрич

На 11 ноември 2021г. в Художествена галерия – Добрич с вернисаж от 16:00 – 18:00 ч. ще се открие самостоятелна благотворителна изложба, озаглавена "25-ия Бал" на добре познатата на добричката културна общественост авторка Велина Христова.

В обявената с благотворителна кауза експозиция, която ще бъде подредена в Зала 1 на галерията, посетителите ще имат възможност да се докоснат до 38 авторски творби на Велина Христова. Отправената от авторка покана към посетителите е: „ Нека споделим красиви емоции и подкрепим заедно каузата на дамски клуб „Майчина грижа“- град Добрич.

"Всяка продадена картина от тази изложба е с благотворителна цел и е посветена на дейността на клуба  – да подпомогнем талантливи деца от нашия град. Основно представям живопис, акварел, смесена техника, рисунки, създадени през последните няколко години. Приветствам всички свои приятели и гости на града, да се потопят в цветовете на сезона и да усетят танца им в душите си.“ 

За авторката М. Трифонова пише: „Изкуството на Велина Христова Господинова е „ la verite momentanee“. Тази „моментна истина“ на душата и сърцето, на най-интимните, съкровени мисли и чувства, тя успява да претвори в пластически осмислени форма и цвят. Поетеса в живописта, Велина Господинова създава в картините си свое творческо пространство, в което всеки предмет, обект и същество имат свой собствен живот, носят собствен смисъл. Велина е изключителен майстор, владеещ до съвършенство тайнството да вдъхне живот на инертната материя да преобразява невидимото в зримо, а конкретните места и реалии – в друга вселена. „

Във всичко търси проявленията на духа и заветите на родовата памет.

От екипа на галерията напомнят, че събитието ще се реализира при спазване на всички противоепидемични мерки - с предпазна лицева маска и с представяне на валиден "зелен сертификат".

c