Водещи новини Култура Общество

Денислава и Мартин от Студио “Сарандев” в Добрич ще пеят на Детската Евровизия

Денислава Димитрова и Мартин Стоянов от Студиото за поп рок певци „Сарандев“ в Добрич са българските представители в Детската Евровизия тази година. Песента се казва Voice of Love („Гласът на любовта“). Тя ще бъде официално представена на 13 ноември. Композитори са Васил Гарванлиев, Давор Йордановски, Весна Малинова. Текстът е на Васил Гарванлиев, Давор Йордановски, Весна Малинова (на английски език) и Стан Стефанов (български език), съобщиха от БНТ.

Добричкият дует бе представен днес в София на събитие, организирано от БНТ и продуцентската компания “Лигна Студиос”.

Парчето и клипът към него се правят в Добрич.

Преди дни от Община Добрич съобщиха, че са партньори на „Лигна Студиос“, а на последната сесия на Общинския съвет стана ясно, че в бюджета на общината има заделени средства за Детската Евровизия.

Денислава и Мартин работят заедно от 4 години към Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич. Имат много съвместни изяви, а отличното им представяне им носи успехи на национални и международни конкурси и фестивали.

Носители са на множество награди:

  • първа награда от XIV Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче“ – Варна 2021;
  • първа награда от XX Международен конкурс „Речни ноти“ 2021 – Тутракан,
  • първа награда от XII конкурс за вокално изкуство „Морски звездички“ 2021 – Варна;
  • първа награда от III Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Дунавски звезди“ 2021 – Силистра;
  • първа награда от XIII Международен конкурс за вокално изкуство „Морски звездички“ 2021 – Варна.

 БНТ отново ще даде възможност на българите по света и у нас да станат съпричастни с изявата на детските ни таланти на престижния конкурс „Детска Евровизия“ 2021. Обществената телевизия ще излъчи големия финал от Париж на 19 декември.

19-ото издание на „Детска Евровизия” е под мотото „Представи си“(“Imagine”) и в него ще участват 19 страни. Освен България, в конкурса се завръщат още Албания, Армения, Португалия, Северна Македония, Азербайджан, Италия и Ирландия, които пропуснаха участие през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Списъкът с участници допълват още Франция, Нидерландия, Грузия, Германия, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Казахстан и Украйна.

Снимка и източник: БНТ

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *