Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Американец учител в Добрич е впечатлен от фолклора и Черноморието ни

Помощник-учителят по английски език от САЩ Кристофър Наш, който от тази учебна година преподава в СУ „Свети Климент Охридски” в Добрич, споделя, че е впечатлен от фолклора на страната ни и от Българското Черноморие. Както Про Нюз Добрич писа, американецът е в Училището по изкуства по програма на българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“. От учебното заведение споделят, че това се случва за първи път в неговата 42-годишна история.

Кристофър Наш е родом от Сан Диего, Калифорния. През свободното си време свири на китара, а от както е в България изпитва интерес и към традиционния български инструмент – тамбура. Кристофър неведнъж споделя, че е истински впечатлен и от хората, с които се е срещнал и града, в който преподава.

Програма “Фулбрайт”/ Фондация „Америка за България“/ за помощник-учители по английски език от САЩ се администрира от Българо-американската комисия за образователен обмен и се спонсорира от Фондация „Америка за България“. Целта й е да подобри обучението по английски език в български държавни и общински средни училища. Освен преподаването на английски език и литература в клас, помощник-учителите развиват и участват в разнообразни извънкласни дейности. Така  спомагат за развитието на комуникативните умения на учениците. Тези дейности включват обучение по реч и дебати на английски език, клубове за подготовка за англоезични тестове, доброволчески инициативи, консултиране и помощ при избор и кандидатстване в университет и много други.

c