Водещи новини - дясно Каварна Общество

Почистиха района на Яйлата, където повече от месец беше заседнал корабът “Vera Su“

По повод 25-ата годишнина на Международния ден на Черно море екипи на МОСВ, по инициатива на Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) се включиха в почистване на района на Защитена местност „Яйлата“, в близост до мястото, на което беше заседнал корабът „Vera Su“, и на брега, където е достъпен, съобщават от екоминистерството.

В почистването участваха заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, представители на МОСВ, БДЧР, Регионална лаборатория (РЛ) – Варна, РИОСВ – Варна, жители и гости на Каварна, пожелали доброволно да се включат.

За всички над 50 участници бяха осигурени чували и ръкавици и допуск до защитената местност, при спазване на противоепидемичните мерки. Осигурено беше и извозването на събрания отпадък.

През годините Басейнова дирекция е организирала редица кампании за почистване на морския бряг на Черно море, но изборът на мястото тази година е предвид големия обществен и медиен интерес към района на Камен бряг до приключване на операцията по обезопасяване на кораба.

Екипите на МОСВ продължават всекидневния мониторинг на състоянието на морските води в района с цел проследяване на стойностите на наблюдаваните до момента показатели.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *