Водещи новини - дясно Общество Политика

Преди вота на 14.11: Последни 5 часа за пробно гласуване с машина в Добрич

В съботния ден за последно гражданите ще имат възможност да получат инструкция как се гласува с машина за предстоящия на 14 ноември вот “2 в 1”. За пет часа демонстрационните машини ще са разположени отново пространството пред главния вход на ДТ „Йордан Йовков“ – от 10.00 ч. до 15.00 ч.

За последно гражданите на Добрич могат да проведат пробно гласуване с демонстрационна машина, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Цонка Велкова. Тя сподели, че както и през проведените пред предишния вот демонстрационни курсове, пунктът отново ще бъде пред Драматичен театър „Йордан Йовков“.   

Според обявения от РИК-Добрич график, от 7 ноември експертите от Районна избирателна комисия в периода от 07.11.-09.11.2021 г. започват провеждане на обучения за членовете на секционните избирателни комисии в областта. Говорителят на РИК-Добрич уточни, че за обученията също са предвидени машини, които ще са на разположение в общините. Самите обучения ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Как ще се гласува с машина на 14 ноември – за имащи право на вот, поставени под карантина и хора с увреждания

Припомняме, че хората, които са нямали възможност да се включат в демонстрационното гласуване с разположените в отделните общински центрове машини, могат да се възползват от възможността за виртуално демо гласуване чрез уеб страницата на ЦИК – ТУК.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *