Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Областният управител се включи в почистването на Яйлата и отличи кмета на Каварна

Областният управител В. Карапанчев се включи в почистването на района на НАР „Яйлата“, където повече от месец беше заседнал товарният кораб „Вера Су“. Инициативата за еко акцията е на Басейнова дирекция „Черноморски район“ по повод 31 октомври – Международен ден на Черно море.

От Областна администрация съобщиха, че Васил Карапанчев е връчил Грамота и е изказал благодарност на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева за логистичната подкрепа и действията, които бяха предприети в координация с държавните институции във връзка с кризата със заседналия край Яйлата моторен кораб „Вера Су“ и осигуряването на временното пребиваване на екипажа след неговата евакуация от плавателния съд.

Днес областният управител, заедно със зам.-министъра на околната среда и водите Петър Димитров, кмета на Каварна Елена Балтаджиева, общински служители, доброволци и служители на РИОВ – Варна, и Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР)– Варна, се включиха в инициатива на Басейнова дирекция за почистване на района на резервата, където бе заседнал кораба. Инициативата БДЧР посвети на 31 октомври – Международен ден на Черно море.

Припомняме, че заради създалата се ситуация с авариралия в скалния бряг край Камен бряг товарен кораб, се стигна до въвеждането и на частично бедствено положение в района на инцидента.

c