Водещи новини - дясно Общество

Нов температурен рекорд на две места в страната, 27°С отчетоха термометрите в Добрич

За втори пореден ден на различни места в страната синоптиците отчитат рекордни за това време от годината стойности. Денс живакът на термометърът достигна типичните за лятото 31°С във Велико Търново по данни на НИМХ. Абсолютен температурен рекорд е регистриран днес отново и в Търговище – 28,2 °С.

На прекрасно време днес се радваха и в района на област Добрич. За разлика от вчерашните 24°, днес циганското лято се отчете с цели 27°. Разбираемо, на тази благина от природата нямаше как се насладят единствено край морския бряг, където също беше слънчево, но там градусите не преминаха 17-18.

Досега най-високата температура за месец ноември – 27,6 градуса, е била отчетена на 9 ноември 2000 г. На 5 ноември, според регистрите на обсерваторията, най-горещо – 24,8 градуса, е било през 1960 г.

Според специалисти високите температури през последните два дни на седмицата се дължат на пренос на пустинен въздуха от Северна Африка.

Утре и в района Добруджа се очаква леко захлаждане и временно увеличение на облачността. Максималните температури е очаква да се в интервала 18-20 °С. 

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *