Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Две награди спечели екипът по роботика към ЕГ „Гео Милев” в Добрич

Екипът по роботика BrokenBricks към Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич в състав Атанас Маргаритов и Михаела Илиева от 11 клас, Теодор Ганчев, Мартин Манев, Преслав Пенев, Николай Казаков от 10 клас и Светослав Близнаков от 9 клас с ръководител Мария Кирилова празнува добрата си работа през изминалата учебна година. Младежите работиха през юли по проект „Роботика за България“ по четири направления: рободизайн, робоигра, проект и екип. За цялостното си представяне екипът получи поощрителна награда от SAP Lab в размер на 200 лв.

Проектът участва и в конкурс на сдружение „Граждани в повече“ – „Заедно за Добрич“, и също беше оценен достойно с второ място, като първо не се присъди. Екипът мисли за устойчиво развитие на проекта и неговото дигитализиране.

Учениците от Езикова гимназия представиха проекта си преди дни в публично онлайн събитие пред зам.-кмета на община Добрич Росица Йорданова, журито на конкурса и граждани, проявили интерес. Своите работи, също на достойно ниво, представиха и останалите участници.

c