Водещи новини Здраве Общество

Заповед: От днес и леглата в ОАИЛ на болницата в Добрич са за лечение на тежки случаи с COVID-19

снимка: Hesús Diges / EFE

Със заповед на директора на РЗИ Добрич, от днес (4 ноември) се увеличава броят на леглата за пациенти с коронавирус в добричката многопрофилна болница за активно лечение.

 От днес са в сила и нови противоепидемични мерки, въведени със заповед от министъра на здравеопазването доц. Стойчо Кацаров.

Във връзка с увеличаващия се брой пациенти с COVID-19 директорът на Регионална здравна инспекция д-р Светла Ангелова издаде Заповед № РД-01-1296/04.11.2021 г., с която се увеличава броят на леглата за лечение на пациенти с коронавирус в МБАЛ Добрич. С настоящата заповед, която е в сила от днес, целият капацитет от осем легла в Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/, е пренасочен за лечение на пациенти с COVID-19. От РЗИ уточниха, че броят на леглата за неусложнени пациенти се увеличава на 65. Към момента със заповедта се запазва непроменен броят на легла в другите лечебни заведения.

От днес  – 04.11.2021 г., е в сила и Заповед № РД-01-890/03.11.2021 г. на министъра на здравеопазването, с която се разпореждат по-строги противоепидемични мерки на територията на цялата страна. Всички институции, имащи отношение към спазване на мерките извършват проверки.

За пореден път апелът на медиците е хората, които все още не са се ваксинирали, да го направят, за да защитят себе си и близките си. Специалистите също горещо препоръчват да се спазват противоепидемичните мерки и въпреки хубавото време – да се ограничават контактите, да се спазва дистанция и да се носят предпазни маски.

Заповед РД-01 – 1296/ от 4.11.2021 г.

20211103-ЗАПОВЕД-ЛЕГЛА

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *