Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Болна майка от Добрич има нужда от помощ, за да не гладуват четирите й деца

Апел да се помогне на самотна майка на четири деца от Добрич отправи в социалната мрежа Цанка Панайотова. Тя разказа, че жената е с много заболявания и трудно се справя с прехраната им. Панайотова помоли да им бъдат предоставени храна, памперси, дрехи, обувки, както и телефон, чрез който едно от децата да се включва в онлайн часовете. „Нека бъдем добри и върнем надеждата на тази изстрадала жена”, призова авторката на поста.

За Про Нюз Добрич 37-годишната майка на четирите деца разказа, че те са две момчета – на година и четири месеца и на 3 години, а момичетата – на 9 и 12 години. В момента подготвя документите на двете момчета за детска градина. Жената е разведена и ги отглежда сама. Живеят на квартира в района на гара юг, наемът е над 200 лева. Семейството живее с майчинството за най-малкото дете, което от тази месец е 650 лева, но сега е било 380 лева, плюс детските в размер на малко над 120 лева.

Жената е със заболяване, но лекарите в Добрич и Варна не могат да установят точно какво е. Казали й, че е тежка анемия с много ниски показатели на хемоглобина и желязото. Лекувана е с медикаменти, с инжекции, но състоянието й не се подобрява. От болестта се изморява бързо, задушава се. 

„Много ни е трудно – сподели майката. – Когато купя дърва, закъсвам с другото. Или си плащам наема, тока и водата, пък не ми остават пари за дърва”. Допълва, че не може да си позволи обувки, якета за децата. Трудности среща и по отношение на храната. „Мъча се поне за децата да има – каза тя. – Понякога съм нямала едно парче хляб и едно шише мляко”.

След апела, отправен от Цанка Панайотова в социалната мрежа, са откликнали много хора. Те са дарили дрехи – зимни якета, пуловери, панталони, топли обувки. Семейството е получило и хранителни продукти – макарони, ориз, олио, месо, леща, боб, картофи, лук, дори и мляко за малките момчета. Жена предстои да дари телефон на едно от децата, а мъж e обещал да предостави дърва. Самата Панайотова им е дала детска количка и хранителни продукти.

Тя разказа, че е научила за тежкото положение на майката преди дни, детето й е съученик на едно от момичетата. Жената й споделила, че за вечеря разделила една кофичка кисело мляко между 3-годишното дете и бебето.

Всеки, който желае да помогне на самотната майка, може да се обади на Цанка Панайотова – 0897 365811.

c