Общество Политика

На 7 ноември в зала „Добротица” ще е обучението на СИК в Добрич

Обучение на секционните избирателни комисии /СИК/ и подвижните  секционни избирателни комисии /ПСИК/ в Добрич ще проведе Районната избирателна комисия /РИК/ на 7 ноември, информират от Общината. То е във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември.

Обучението ще започне в 11 часа и ще е в зала „Добротица” с оглед регулиране на потока и броя на лицата, които ще участват в него, във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка в условията на COVID-19. Ще се проведе по следния график:

  • От 11 до 13 часа: от СИК №1 до СИК №65,
  • От 14 до 16 часа: от СИК №66 до СИК №130 и ПСИК, които са планувани да бъдат разкрити във връзка с гласуване от избиратели, поставени под задължителна карантина и задължителна изолация и СИК в Covid-отделението в МБАЛ.

Техническият екип за изборите от общинска администрация и членове на РИК ще бъдат във фоайето на зала „Добротица“ по график преди началото на обучението, от 10.30 и от 13.30 часа, където всеки председател на СИК/ПСИК ще трябва да се регистрира, полагайки подпис, като същевременно ще бъдат раздадени материали и указания за работа.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *