Бизнес Водещи новини Здраве Култура Образование Общество Спорт Туризъм

Извън/под контрол: Въвеждат аварийни Ковид мерки до началото на декември в България

Със своя Заповед от днес (3 ноември) служебният здравен министър Стойчо Кацаров разпорежда аварийни Ковид мерки, влизащи в сила от 00:00 ч. на 4 ноември 2021 година.

Какво влиза в сила от тази нощ:

 • Преустановяват се посещенията в центровете за подкрепа на личностно развитие, детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца.Изключение се допуска само по отношение нацентровете за специална образователна подкрепа.
 • Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, симпозиуми, обучения, конкурси, изпитии други мероприятия с такъв характер.
 • Преустановява се провеждането на тиймбилдинг и други организирани групови мероприятия с такъв характер в трудови колективи.4.Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер
 • Преустановяват се груповите посещения в центрове, школи и други обекти затанцово и музикално изкуство.
 • Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия за възрастни в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи
 • Провеждането на присъствени групови занятия за деца в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи се допуска при осигуряване на физическа дистанция от най-малко 1,5м и не повече от 5 човека в помещение, носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.
 • Преустановяват се посещенията на музеи, галерии, кина,театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито.
 • Преустановява се провеждането на колективни спортове на закрито, с изключение на тренировки и състезания за картотекирани състезатели към лицензирани спортни федерации.
 • Провеждането на спортни състезания се допуска без публика.
 • Преустановяват се посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове.
 • Преустановяват се посещенията в игралните зали, казината изаведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма,включително и тези към местата за настаняване.
 • Преустановяват се посещенията в търговските центроветип МОЛ, магазините с нетна търговска площ над 300 кв м, базарите и изложенията на закрито.Изключение се допуска по отношение на магазините, които предлагат предимнохранителни стоки, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, доставчиците на пощенски и куриерски услуги, застрахователите, доставчиците на платежни услуги и офисите на телекомуникационните оператори, независимо дали са самостоятелни обекти или са разположени в търговски център тип МОЛ.Изключение се допуска и за лечебните заведения и ваксинационни пунктове, разположени на територията на търговските центрове.
 • Преустановява се провеждането на организирани екскурзии и групови посещения на туристически обекти в страната

Пълен текст на Заповед Рд-01-890/ 03.11.2021 г. ↓

zapoved_merki_03_11_2021

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *