Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Въпреки недостига на средства Детелина от Каварна започна четвърта химиотерапия в Турция

Вчера, благодарение на всички вас, към турската клиника бяха преведени 3000 лева, за да намаля дълга по третата химиотерапия и да ме допуснат по график до четвърта днес. Това написа в социалната мрежа Детелина Атанасова от Каварна, която е с онкологично заболяване и за лечението на която се набират средства чрез кампания.

„Господ е велик! Смилиха се над мен и днес ми правят четвърта вливка, макар, че дори не успях да изплатя половината от третата. До последно ми беше притеснено дали ще ме включат – написа жената. - Благодаря е малко да кажа на всички за огромния компромис и шанс, който получавам!” Каварненката призовава да продължи моралната и финансова подкрепа.

Организаторите на кампанията информират, че недостигът на средства е сериозен. Неизплатената стойност на направената трета химиотерапия е около 5000 евро, сумата трябваше да бъде преведена до 1 ноември. За да се плати четвъртата химиотерапия са нужни малко над 7000 евро и така търсената сума набъбва до 12 000 евро. „В безизходица сме, всички дарителски кутии са отворени и преведени към клиниката за дълга до момента”, посочват приятелите на Детелина.

Припомняме, че каварненката е с рак на лимфната система ХЛ – Хочкинов лимфон, и провежда скъпо лечение в клиника в Турция. След химиотерапията й предстоят лъчетерапия и трансплантация на костен мозък. Необходимата сума от 180 000 лв. е непосилна за нейното семейство.

На Детелина Атанасова можете да помогнете чрез:

Дарителска сметка:

  • Postbank
  • BIC: BPBIBGSF
  • IBAN: BG85 BPBI 7938 4062 0403 01
  • Титуляр: Детелина Върбинова Атанасова,
  • PayPal: didka0608@gmail.com
c