Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Карантинираните подават заявления за гласуване с подвижна кутия до 14 ноември

Избиратели, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето имат право да гласуват с подвижна избирателна кутия в изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г., посочват от Община Добрич.

Избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация, гласуват в мястото, където са поставени под карантина или задължителна изолация. Тези от тях, които желаят да упражнят правото си на глас с подвижна избирателна кутия трябва да подадат заявление по образец.

Заявлението може да се подаде до изборния ден включително, по един от следните начини:

·         саморъчно подписано от избирателя и подадено до органа по чл. 23, ал. 1 ИК от пълномощник с пълномощно в свободен текст, без да е необходима нотариална заверка на подписа на заявителя, по пощата или по факс;

·         заявление, подадено по електронен начин през интернет страницата на ЦИК или общината, без да се изисква квалифициран електронен подпис, или на безплатен телефонен номер в Община град Добрич: 058/603416; 058/603419; 058/601203

Секциите за гласуване с подвижна избирателна кутия се образуват, ако до три дни преди изборния ден има подадени не по-малко от 7 заявления от избиратели, поставени под задължителна карантина или изолация.

c