Водещи новини - дясно Култура Общество

Художествената галерия в Добрич с три национални награди на Министерството на културата

Художествената галерия в Добрич и двама нейни специалисти са носители на Националната награда „Музейна образователна дейност” за 2021 година на Министерството на културата /МК/. Отличията бяха присъдени по повод Деня на народните будители за принос в популяризирането на културното наследство и изкуствата чрез създаване и въвеждане на музейни образователни програми.

Отличия се връчват в следните категории: „Културен институт – национален музей/ художествена галерия”, „Културен институт – регионален музей”, „Културен институт  – общински музей/ художествена галерия” и „Музеен специалист от национален, регионален и общински музей”. Жури, назначено със заповед на министъра на културата, разгледа, оцени и класира крайните победители по категории.

В категория „Културен институт – общински музей/ художествена галерия“ носител на Националната награда „Музейна и образователна дейност” е Художествената галерия в Добрич. Двама нейни специалисти – Милена Алджабари и Галина Георгиева, са носители на отличието в категория „Музеен специалист от общински музей/ художествена галерия“.

Наградата е учредена от МК в съответствие със Споразумение за сътрудничество с Министерството на образованието и науката, подписано през 2018 г. и е връчена за първи път през 2020 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *