Водещи новини Добрич Образование Общество

От утре учениците в Добрич преминават на онлайн обучение

От утре – 2 ноември, учениците в Добрич преминават на обучение от разстояние в електронна среда /ОРЕС/. Това научи Про Нюз Добрич от директори на учебни заведения в областния град.

За преминаване към ОРЕС в Професионалната гимназия по техника и строителство „М. В. Ломоносов” бе съобщено още вчера в страницата й във Фейсбук. В съобщението се посочва, че преустановяването на учебните занятия за всички ученици от 2 ноември е във връзка със заповед на Министерството на образованието и науката от 20 октомври и достигната заболеваемост в община Добрич 750  на 100 000. Учебните занятия в гимназията ще се провеждат в платформата Microsoft Teams синхронно, съгласно утвърдената организация на учебния ден и седмично разписание.

За Про Нюз Добрич директорът на гимназията Юлиана Дикова обясни, че до петък е имало писмо от Регионалното управление по образованието /РУО/ в Добрич, според което от 2 ноември е трябвало половината ученици да учат присъствено, а другата половина – онлайн. В писмото било посочено, че ако заболеваемостта надхвърли 750 на 100 000 души трябва да бъдат издадени заповеди за ОРЕС за всички ученици. В събота било получено ново писмо, според което заболеваемостта в Добрич е 746 на 100 000 души. Така ОРЕС се обявява със заповеди на директорите на училищата в Добрич, които трябва да бъдат представени в РУО днес до 15 часа.

Заповед за преминаване от 2 ноември на ОРЕС чрез използване на информационните и комуникационни технологии в Езикова гимназия „Гео Милев” на директора Миглена Василева е публикувана в сайта на учебното заведение. В нея се посочва, че учебните часове ще се провеждат според утвърденото за първи срок седмично разписание и график.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *