Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Добрич подкрепи кандидат-президентската двойка проф. Герджиков - полк. Митева

„Разумният избор на 14 ноември са проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева. Те получиха подкрепата ни, защото в тяхно лице виждаме истинското обединение и пресичане на задълбочаващия се хаос“. С тези
думи областният координатор на ГЕРБ в Добрич Деница Сачева се обърна към събралите се на пл. „Демокрация“ граждани при посещението на кандидат-президентската двойка в града.  Сред тях бяха и много именити добруджанци, сред които олимпийската шампионка и член на инициативния комитет Стойка Кръстева, оперната певица Константина Петкова, почетният гражданин на Добрич Ема Георгиева, кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС.

„В тази кампания се явяваме с послания за разум и за обединение. Бихме искали да видим страната си отново просперираща и вървяща напред, а не раздирана от кризи, политически, ценови, икономически, социални. Не искаме хората да се мразят, да са разделени. Не искаме повече да слушаме кой е лош, защото този, който се опитва да спечели гласовете на хората с това да посочи кой е лош без да каже какво по-добро може да направи, той няма да бъде обществено полезен“, каза областният координатор на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ-СДС в област Добрич Деница Сачева.

Олимпийската шампионка и Почетен гражданин на Добрич за 2021 г. Стойка Кръстева напомни, че българите сме силни, само когато сме обединени. "Да си подадем ръка и да се обединим и да застанем зад този уникален екип, за да може България да продължи напред, да просъществува и да бъде една велика страна", каза тя.

За мен е чест, привилегия и удоволствие да съм тук сред вас, защото именно тук, където съм родена, където съм научена на труд по онези поля, описани от нашия любим Йовков, който описва "като застанеш на реда и тръгнеш да работиш, не му виждаш края". На това ме научи Добруджа", сподели полк. Митева, която по-рано днес посетила родното село на своя баща Полковник Минково, откъдето е родът й. "Аз съм отгледана от баща местен и майка приселка, което говори, че ние знаем как можем да се обединяваме, за да постигаме такива цели, които да ни радват и да ни носят благост в душата“, каза полк. Невяна Митева. Тя заяви, че вярва в подкрепата на добруджанци. „Защото са разумни, трудолюбиви, с постоянството си доказали се българи и вярвам, че ще ни подкрепят в онзи ключов момент, когато ще имаме нужда“. Полк. Митева завърши с цитат от химна на Добруджа: „О, Добруджански край … храни надежда в нас“.

В навечерието на Деня на будителите кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков заяви: "В Добрич не може да не споменем певеца на Добруджа Йордан Йовков, който в творбите си описва характера и добротата на българина. В най-тежката ситуация те проявяват добро чувство дори към непознат. Такива са българите, а не тези, които искат ни внушават и искат да повярваме, че сме".

„За нас е важно да има Парламент и правителство, защото и ценовата, и здравната и сега образователната, няма да бъдат преодолени, ако не се преодолее най-важната – политическата криза. А тя идва от това, че никой с никого не желае да говори, всички партии влизаха в Народното събрание със списък с кого не желаят да работят и без нито една фраза за това, с кого искат да работят", каза проф. Герджиков. По думите му настоящият президент вече на два пъти показа, че можеш да се отнесеш към консултациите формално, да плиключиш за няколко часа формално и да кажеш, че не става и този път, пак ще назнача служебно правителство.

"Затова обещаваме, че, ако с Невяна Митева бъдем избрани, ще направим така, че работещ парламент да има, както и редовно правителство", заяви той. И подчерга, че някои от мерките като намаляване на цената на тока са невъзможни без действащ парламент. Другите мерки като преодоляването на здравната криза са невъзможни без редовно работещо правителство”.

„Включваме се в президентската надпревара точно сега, за да покажем, че има може би има и друг политически модел. Пред последните десетилетия изграждаме една политика на тежки отношения между партиите, на омраза между тях, която се прехвърля вече и върху българското общество. Ние сме толкова разединени, водачите на нацията ни доведоха до това да се мразим по всеки повод, дори да заговорим за най-невинното нещо вече се мразим. Това не може да продължава повече", каза още проф. Герджиков. И подчерта, че винаги, когато сме били обединени, сме постигали големи успехи. "Когато казвам обединени, нямам предвид партии или някакво изкуствено обединение в Парламента. Имам предвид обединението но всички български граждани зад каузи, зад визия и зад идеал. Всички вярваме в това, че заслужаваме добър живот, че трябва просперираща икономика на знанието, че ни е необходимо общество на духа, благодарение на изкуството, литературата", каза още проф. Герджиков.

При разговорите си с гражданите той изрази увереност, че изборите за президент са мажоритарни и предпочитанията за една или друга партия няма да повлияят на всички, които ще повярват на посланието за обединение на хората, на всички български граждани.

В момента България има нужда да даде възможност на политиците да се съберат и да свършат работа, която е съществена за всеки един от нас, добави полк. Митева.

След официалната част гражданите имаха възможност да се снимат за спомен и да получат автографи от проф. Герджиков и полк. Митев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c