Водещи новини Здраве Образование Общество

Добрич е на прага на изцяло онлайн обучение, учениците в Каварна и Шабла остават вкъщи

Учениците в общините Каварна и Шабла продължават с онлайн обучението и през следващата седмица заради заболеваемост от над 1000 на 100 000 души население, съобщи за Про Нюз Добрич началникът на РУО Светлана Василева.

Към днешна дата заболяемостта от Ковид в община Шабла е 1429 на 100 хиляди, а в Каварна – 1067. Тъй като тя е над 750, според заповедта на министъра на образованието изцяло онлайн обучението там продължава.

Община Добрич също е на прага на онлайн обучение, каза Василева. Днес заболяемостта е била 710 и ако тя надхвърли 750, от вторник – 2 ноември, учениците в областния център минават изцяло онлайн /1 ноември е неучебен ден/.

Единствено в община Крушари, където заболяемостта е ниска – 133 на 100 000, децата учат присъствено.

Останалите общини – Балчик, Ген. Тошево, Добричка и Тервел са на ротации, изготвени за всяко училище, като 50% от паралелките са онлайн, а останалите учат присъствено.

Светлана Василева подчерта, че ситуацията е много динамична и че е най-добре родителите и децата да се информират в понеделник в учебните заведения за начина на протичане на учебния процес. РЗИ ежедневно информира РУО за заболяемостта и чрез управлението информацията се предава на училищата.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *