Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Деца от Добрич ще представят България на Детската Евровизия

Деца от Студиото за поп рок певци "Сарандев" в Добрич ще представят България на Детската Евровизия 2021, научи Про Нюз Добрич.

Участието на българските представители в международния конкурс се осъществява в партньорство между Българската национална телевизия и продуцентската къща Лигна Студиос, с подкрепата на Община Добрич, съобщиха днес от БНТ.

Повече подробности за песента, която ще представи страната ни на престижния форум ще бъдат дадени от партньорите на 4 ноември. Известно е, че младите таланти от Добрич са вече в трескава подготовка. Песента и клипът към нея ще се изработват в Добрич.

БНТ отново ще даде възможност на българите по света и у нас да станат съпричастни с изявата на детските ни таланти на престижния конкурс „Детска Евровизия“ 2021. Обществената телевизия ще излъчи големия финал от Париж на 19 декември.

19-ото издание на „Детска Евровизия” е под мотото „Представи си“(“Imagine”) и в него ще участват 19 страни. Освен България, в конкурса се завръщат още Албания, Армения, Португалия, Северна Македония, Азербайджан, Италия и Ирландия, които пропуснаха участие през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Списъкът с участници допълват още Франция, Нидерландия, Грузия, Германия, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Казахстан и Украйна.

c