Водещи новини - дясно Туризъм

“Албена” въведе изискване за зелен сертификат в закрити помещения

Във връзка със Заповед № РД-01-856/ 19.10.2021 г. на Министерство на здравеопазването, считано от 21.10.2021 г. всички гости или желаещи да се възползват от възможностите на Албена в закрити помещения, като посещения на хотели, медицински център Медика Албена, спортни зали и ресторанти, трябва да:

  • са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване по смисъла на Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването или
  • представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта изследване по метода на полимеразно верижна реакция (PCR) за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта), удостоверено чрез валиден документ съгласно Заповед № РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването.

След анализ, проведен от главния санитарен инспектор на комплекса и съобразно всички указания на здравните инспекции у нас са обособени точките, които се приемат за критични, определени на база човекопотока, като към тях спадат и най-често докосваните повърхности, съобщават от туристическата компания.

Албена предприе план за поетапно ваксиниране на всички служители на ваканционното селище и беше давана за пример като гарантирано защитена зона за почивка на българското Черноморие

Във ваканционно селище Албена има поставени дозатори с течен дезинфектант, достъпен за гостите и служителите на входовете на всеки хотел, ресторант, рецепция, асансьор, басейните, предверията към тоалетните и на всички ключови места.
Също така се обръща специално внимание при пристигането на гостите, като се регулира потока от хора в обектите. Следи се за спазване на задължителната дистанция и не се допуска струпването на много хора.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *