Водещи новини Общество

Две жени останаха без покрив, след като домът им в Балчик изгоря днес

При пожар днес изгоря домът на две жени в Балчик. Къщата, която те са обитавали, е между блокове с номера 2 и 3 в кв. „Балик“. Те са останали без покрив над главите, без документи и без никакви вещи, съобщи  млада жена от града, която след потушаването на огъня ги е посетила, за да разбере как може да им се помогне.

„Не познавам семейството лично, но искам да помогна с каквото мога. Предполагам, че общината ще осигури подслон… Нека се организираме и всеки, който има възможност да помогне с неща от първа необходимост като храна и дрехи за зимата“, написа тя в социалната мрежа и призова за съпричастност към съдбата на двете жени, които са от ромски произход.

Пред Про Нюз Добрич тя обясни, че когато отишла да им остави храна, двете жени обяснили, че няма къде да се настанят и ще спят навън, пред изгорялата къща.

Къща изгоря в Балчик, няма пострадали хора

Стана ясно, че опожареното жилище е общинско. То им било предоставено от Община Балчик след като преди около две години при друг пожар изгоряла къщата им в ромската махала. Съседи твърдят, че жените събирали и горели гуми, пластмаса, дрехи и други отпадъци.

Според наши източници двете жени са сестри, на възраст над 70 години. Имали деца, но те не се грижели за тях. И двете са неграмотни и досега не са подали документите за пенсия.

За случая са сигнализирани социалните служби в Добрич и Балчик.

Жители на Балчик изразиха готовност да съберат и дарят хранителни продукти, дрехи, покъщнина, за да помогнат на сестрите, които в навечерието на зимата останаха без покрив над главите. Младата жена сподели, че е готова да инициира дарителска кампания в помощ на жените, след като стане ясно къде ще бъдат настанени.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *