Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Бизнес мисия на биопроизводители от региона на Добрич в Ереван по проект „Match & Grow“

Десет производители от България на био/органични продукти: пшеница, слънчоглед, орехи, ябълки, сливи, круши, арония, салвия, боб, царевица, пълнозърнести солети с хималайска сол, гевречета с хималайска сол и кокосово масло, мляко на прах, ядки и семена (сурови и печени), подсладители, растителни мазнини, кремове, участваха със щанд на XIX -ото международно специализирано изложение „ArmProd EXPO 2021“. Посещението им в Ереван беше от 14 до 17 октомври 2021 г., организирано в рамките на проект „Match & Grow“, който се финансира от инициативата EU4Business на Европейския съюз и управлявана от EUROCHAMBRES.

На 15 и 16 октомври се проведоха около 85 B2B срещи с 27 арменски фирми с цел бизнес сътрудничество. В допълнение към тези срещи бяха организирани фирмени визити в 1 магазин, предлагащ био продукти, както и при производители на био мед и ягоди.

Делегацията бе приета в посолството на Република България в Армения и посети единствения в страната музей на пчелите. Както на изложението, така и по време на срещите, бяха обсъдени въпроси, свързани със сертифициране на продуктите, търсене на пазари, ценови политики, пречки и предизвикателства пред биопроизводителите от България и Армения.

В резултат на срещите се очаква да бъдат постигнати споразумения за партньорство - като продажба на български биологични продукти на арменския пазар и обратно, разработване на нови продукти, смесено производство и др.

За новите перспективи за арменско-българските бизнес отношения вече е публикувано: https://ru.armeniasputnik.am/20211016/ bolgarskim-fermeram-priglyanulas-armyanskaya-sparzha-dlya-proizvodstva-dieticheskogo-produkta-34336054.html Организатори на събитията са партньорите по проекта - Търговско-промишлена палата - Добрич и Фондация "Център за подкрепа на инвестициите" – Ереван.

c