Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

В град Тервел и 15 села на общината ще се проведе пробно гласуване

В 16 населени места на община Тервел ще се проведе пробно гласуване, съобщават от местната администрация. Във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители, които ще се проведат на 14.11.2021 г., за Общината е предвидено и ще бъде осигурено едно специализирано устройство за електронно машинно гласуване (демоверсия).

Изготвен е график по дати, часове и населени места, в които машината ще бъде на разположение на жителите на общината за осъществяване на пробно гласуване.

В град Тервел пробният вот ще бъде на 27 октомври в НЧ „Д. Дончев“. На 28 октомври ще се пробват жителите на селата Зърнево, Орляк и Жегларци, а на 3 ноември – на  с. Балик, с. Коларци и с. Божан. Пробно гласуване ще има на 4 ноември в селата Поп Груево Полк. Савово и Бонево, на 5 ноември – в селата Нова Камена, Главанци и Градница, на 6 ноември – в селата Безмер Честименско и Каблешково. 

От Общината съобщават още, че се осигурява дежурство в събота, 30 октомври, от 8.00 до 17.30 ч. в изнесеното гише на звено ГРАО за прием на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия, за издаване на удостоверение за гласуване на друго място и за издаване на удостоверение за гласуване по настоящ адрес. Гишето е в сградата на общинската администрация. 

c