Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Наказаха с белезници млад безработен дилър на дрога с неприлични доходи в Добрич

Апелативният съд потвърди ареста на 25-годишния Георги Г., обвиняем за притежание на различни видове наркотици.

           От държавното обвинение съобщиха, че Варненският апелативен съд е потвърдил определение на Окръжния съд в Добрич, с което под стража беше задържан 25-годишният мъж, за държане с цел разпространение на три вида високорискови наркотици.

От дома на Георги Г. в Добрич разследващите са иззели над 72 грама марихуана, близо 32 грама метамфетамин и над 1 грам амфетамин. Макар че нямал законни доходи, в стаята му били открити 12 790 лв.

 В съдебното заседание адвокатът му не оспори извършването на деянието, но отхвърли опасността той да се укрие или да извърши престъпление. според защитата на подсъдимия, откритите в дома му пари били на членове на семейството му.

 Представителят на Апелативната прокуратура потвърди увереността на разследващите, че сумата е резултат от търговия със забранени субстанции. От друга страна, са разпитани свидетели, купували наркотици от обвиняемия. Те могат да станат обект на склоняване към лъжесвидетелстване – тоест рискът от извършване на престъпление е реален.

Апелативният съд прие доводите на Окръжния съд в Добрич, с които е определил задържане под стража за 25-годишния мъж. Именно най-тежката мярка за неотклонение ще му попречи да извърши престъпление в хода на разследването по настоящото производство. В допълнение въззивният състав отчете: фактът, че Георги Г. не работи води до опасение, че за да си осигури доходи, може да наруши закона.

Въззивната инстанция потвърди като правилно, законосъобразно и обосновано определението, с което Окръжен съд – Добрич е определил „задържане под стража” за обвиняемия в държане с цел разпространениие на високорискови наркотични вещества.

 Съдебният акт на Апелативен съд – Варна е окончателен.

c