Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Днес в "Практикер" в Добрич ще работи мобилен ваксинационен център

За втора поредна неделя днес, 24 октомври, в 10:00 ч. врати за желаещи да се ваксинират срещу Covid-19 ще отвори ваксинационният пункт в „Практикер“ – Добрич. Там всеки получава и карта – подарък, предоставена от търговската верига, съобщават от Областния координационен щаб в Добрич. Пунктът ще работи до 14:00 ч.

Без да е необходимо записване желаещите да се ваксинират могат да направят това и в имунизационния кабинет в МБАЛ Добрич, който работи всеки понеделник от 18:00 до 23:00 ч. Предвид временното преместване на Спешно отделение на болницата, имунизационният кабинет ще бъде на втория етаж в старата сграда. Желаещите могат да влязат от официалния вход на сградата, като кабинетът е по коридора вляво от входа. Продължава и записването през Единния информационен портал на желаещи да се ваксинират, а РЗИ има готовност при заявено желание да организира ваксиниране в организирани колективи. РЗИ – Добрич следи ежедневната наличност на ваксини по ОПЛ и имунизационни пунктове и се стреми да предоставя дори и извънредно заявените количества. На 22.10.21 год. поради голямо търсене са доставени допълнително 300 флакона Янсен и 10 флакона Модерна. В инспекцията се съхраняват и над 13000 флакона Пфайзер.

Освен записване чрез портала, всеки може да се обърне и заяви желание при личен лекар или в някой от разкритите ваксинационни пунктове в област Добрич. В областта хората със завършен ваксинационен курс вече са 57611. Бустерна доза са пожелали 165 лица.

c