Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Германците от с. Соколово искали да прикрият убийството с отвличане и откуп

Бащата и синът - извършители на убийството, разкрито рано тази сутрин, и жертвата им са се познавали добре. Те са германски граждани. Двете семейства имат постоянно местожителство в населеното място, посочи пред журналисти в Добрич административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна, Владимир Чавдаров.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, изключително тежкото престъпление е станало в балчишкото село Соколово. 

Убийство е извършено в село Соколово край Балчик, убиецът е чужденец

Убитият е 59-годишен германски гражданин. Разкрити са извършителите, които също са германци – мъж на 59 години и неговият 23-годишен син. Счита се, че единият е извършител, а другият помагач. Уведомено е посолството на Федерална република Германия.

Баща и син германци убиха сънародник в с. Соколово, поискали 100 000 лева откуп

Първоначално органите на реда са работили по версията, че се касае за отвличане с цел откуп на чужд гражданин. Включен е целият наличен ресурс на полицията и службите са сигурност - ГД Национална полиция, ГД БОП, териториалната дирекция на ДАНС.

„Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е прикриване на убийство“, съобщи Владимир Чавдаров.

Сигнал за отвличане и поискан откуп от 100 000 лева е подаден вчера от съпругата на „изчезналия“ към онзи момент човек. Самата тя е получила съобщение от евентуалния убиец предишната вечер.

Разследват се всички възможни версии за мотивите за жестокото убийство.  Повече информация за тежкото престъпление не бе изнесена, за да не се попречи на доказването му. В такива случаи се присъжда най-тежкото предвидено от НК наказание – доживотен затвор, доживотен със замяна или лишаване от свобода от 10 до 30 години.

c