Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 се предаде на ЦСКА в първия мач за сезона на Ефбет Супер Волей

Добруджа 07 започна със загуба новия сезон в Ефбет Супер Волей. Тимът от Добрич допусна домакинска загуба от ЦСКА с категоричното 0:3 в мач, продължил 1 час и 20 мин.

Армейците не само положиха добро начало на сезона, но и прекъснаха негативната си серия при гостуванията си в Добрич, като записаха първа победа в тази зала от 2017 година насам.

За гостите не можа да играе централният блокировач Иван Латунов, който има здравословен проблем. Селекционерът Сашо Попов заложи на поста разпределител на Делчо Раев, докато присъединилият се преди дни бивш национал Добромир Димитров остана резерва.

Треньорът на Добруджа 07 Лазар Лазаров можеше да разчита на всичките си състезатели, но пък отборът му, който бе сформиран доста по-късно, все още търси своя облик и сработка.

Домакините не успяха да влязат добре в мача, докато гостите тръгнаха с увереност и мотивация. Чуждестранните попълнения показаха класата си и бяха в основата на успеха. Разликата основно дойде в атака, като червените успяваха да реализират своите положения и имаха висок процент успеваемост на този елемент. Домакините пък не успяха да намерят себе си и допуснаха много непредизвикани грешки.

В третата част добруджанци все пак показаха възможности. С  по-стабилна игра, ентусиазъм и повече емоции домакините поведоха с 9:7. В този момент Сашо Попов забеляза грешка в нареждането на Добруджа и сигнализира за това. След консултации между съдиите и секретарската маса се установи, че Попов е прав и бяха отнети последните три точки на добруджанци, а резултатът стана 8:6 за ЦСКА. Това повлия негативно и домакините не успяха да задържат възходящата си линия. Армейците поведоха с 21:13 и затвориха мача с чиста победа 3:0 (25:17, 25:20, 25:20).

Източник: BGvolleyball

Снимка: Волейболен клуб Добруджа 07

c