Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова: Листата на коалиция „БСП за България” е отборът, който ще защитава интересите на Добричка област

С представяне на кандидатите за народни представители от Добричкия избирателен район  коалиция „БСП за България” заяви  акцентите си в предстоящата кампания в центъра на Добрич пред специално поставена шатра. Водачът  Мая Димитрова е юрист и председател на Общинския съвет на БСП в Добрич.  „За пореден, трети път сме изправени пред избори - за народни представители и за президент на Република България. Листата на „БСП за България” е отбор, който ще влезе в битката за народни представители,, който ще докаже, че може, който ще защити интересите на региона” – заяви тя. „Листата на „БСП за България” е балансирана и по възраст, и по пол - има над 50% жени. В нея влизат млади хора и специалисти, доказали се в професиите си.” – посочи Димитрова.

Втора в листата е д-р Яна Боева. Тя е от община Генерал Тошево, председател на Общинския съвет и на Общинския съвет на БСП. Работи като лекар – дентална медицина.  „Ще работя за повишаване на просперитета на община Генерал Тошево и област Добрич, ще работя да не бъдат ограничавани свободите на гражданите и бъдещето на нашите деца” – заяви тя. 

Трета е Радостина Жекова, която е гражданска квота. Завършила е аграрна икономика и растителна защита. Председател е на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.  „Професионална земеделка съм и съм влюбена в Добруджа. Това, за което ще работя, е изграждане на стратегия за селското стопанство на България. Нещо, което пропуснахме в годините назад” – сподели Жекова. 

Чевърти е Милен Николов. Той е завършил зооинжинерство, кмет е на село Безмер.  „Ще работя за подобряване на инфраструктурата на община Тервел” – каза той.

Пети е Станислав Рачев. Той е завършил история и география в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Ръководител е на хидрометеорологичната обсерватория в Добрич. Учител е в прогимназия.  „Ще работя за промени в закона за висшето и професионално образование и по-голямо интегриране на научните достижения в стопанството” – посочи той.

Шести е Боян Саркизов. Той е магистър по психология и философия. Учител е и общински съветник, председател на постоянната комисия по култура в Общинския съвет. „Ще работя за увеличаване на средствата за образование в национален мащаб - минимум 5% от БВП и за култура – минимум 1%.”

Седми в листата е Деян Димитров. Той е от община Шабла, завършил е журналистика в Шуменския университет. Димитров е шахматен треньор и съдия. Два мандата е бил общински съветник. Работи като журналист на свободна практика. 

Осми е д-р Николай Бекяров  - партия „АБВ”, от квотата по парньорски споразумения. Той е лекар, специалист нервни болести. Магистър по здравен мениджмънт.  „Ще работя за разрешаване на всички проблеми в сферата на здравеопазването, които доведоха до огромен срив и криза, както на национално, така и на местно ниво” – каза той. 

Девета е Тодорина Тодорова Тя имаа специалност техник-лесовъд. Работи в сферата на туризма. „Ще работя за развитието на туризма в регион Добрич и областта” – заяви тя. 

Десета е Зоя Хлебарова. Тя е завършила ПМГ „Иван Вазов” в Добрич. Има висше техническо образование. Магистър е по мениджмънт в международния бизнес. 

Единадесети е инж. Иван Костов. Той е магистър–инженер по машинни съоръжения, председател е на Управителния съвет на Асоциацията по електротранспорт. Завършил е и икономика на автомобилния транспорт. Занимава се със собствен бизнес. „Ще работя в сферата на транспорта, за нова транспортна схема и за подобряване на инфраструктурата на транспорта в област Добрич” – каза той.  

Дванадесета е Дарина Господинова - магистър по начална педагогика  и индустриален  мениджмънт. Тя е начален учител, инженер-мениджър. „Ще работя за развитието на образованието, културата, бизнеса, спорта в Добрич, региона и в национален мащаб. Да си пожелаем позитивна кампания. Успех” – каза тя.

„Това е отборът на област Добрич. Отборът, който ще се грижи за интересите на региона, за да се подобри инфраструктурата, здравеопадването, икономиката” – пожела успешна кампания Мая Димитрова. Тя  напомни, че бюлетината на  коалиция „БСП за България” е №33, а на кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова е №6.

„За първи път листата е от добруджанци. Това е голям успех” – заяви гражданин, а водачът на листата му каза, че разчитат на всеки един глас.

Шатри на „БСП за България” ще има на няколко места в Добрич. В тях ще се раздават материали, ще има и симулатор за гласуване, за да може всеки, който не се чувства сигурен, да направи пробно гласуване.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c