Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Уникални системи за пречистване на въздуха и дезинфекция дариха на МБАЛ Добрич кандидатите за народни представители от БСП за България

Кандидатите за народни представители от БСП за България направиха дарение на МБАЛ Добрич. Те закупиха специални системи за активна дезинфекция и пречистване на въздуха за две от линейките на здравното заведение.

Системите на Ериус осигуряват чиста атмосфера и в същото време изискват минимални усилия за поддръжка. Поразителното при този начин на дезинфекция, по думите на директора на МБАЛ Добрич д-р Георги Желязков, е, че води до 100% елиминиране на бактериите, тоест осигурява една напълно стерилна среда.  Ползите от тази система за пречистване на въздуха са не само за пациентите, но и за персонала, работещ в линейката, тъй като те са спокойни да извършват служебните си ангажименти в сигурна среда. Устройствата, които ще бъдат инсталирани в линейките, се базират на игловърха би-полярна йонизация (NBPI), която е изключително ефективна в борбата с бактериите и микробите. Дарението е от огромно значение за здравното заведение и в ситуацията на пандемия от COVID-19.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c