Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Срина се системата за "зелени" е-сертификати

С блокиран достъп е вече сайта на Информационно обслужване, че който всеки имунизиран и притежващ документ за отрицателен резултат за COVID-19 до преди минути можеше да изтеглен електронен вариант на "зелен" сертификат. Страницата www.his.bg и в момента е недостъпна.  

Проблемът не е от претоварване, а по-скоро от вътрешно-технически естество, коментираха от "Информационно обслужване" за БНТ.

В момента продължава да се работи по идентифицирането на проблема и възстановяване на достъпа, Немалко от теглещите през последните часове своите "зелени" пропуски съобщиха, че са за кратко са имали затруднение при провеждане на всички стпки от процеса.

Днес от Информационно обслужване съобщиха, че през последните часове преди влизане в сила на новите Ковид ограничения, са се теглили по над 1000 сертификата в минута.

Без шок – въвеждат новите кризисни Ковид мерки за цялата страна

Само преди 24 часа, здравният министър обяви, че няма нужда от притеснение, тъй като хората ще имат достатъчно време да се подготвят преди влизане в сила на новите противоепидемични Ковид ограничения.

c