Водещи новини - дясно Общество Политика

Очаква се в 23 секции в област Добрич да има по две машини за гласуване на 14 ноември

246 са избирателните секции в област Добрич, в които ще има машинно гласуване. Това са секциите с над 300 избиратели. По първоначални данни се очаква в 23 от тях с голям брой избиратели да има по две машини, съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Районната избирателна комисия Цонка Велкова.

Към момента в РИК Добрич няма постъпили жалби за нарушения на изборния процес. Разглеждани са жалби по отношение на разпределение на съставите на секционни комисии в община Ген. Тошево, като се очаква ЦИК да се произнесе по тях. Велкова апелира участниците в изборите да бъдат достатъчно стриктни и да се съобразяват с Изборния кодекс.

До 30 октомври е срокът, в който избиратели, които желаят да гласуват по настоящ адрес, могат да подадат заявления в съответната община, за да бъдат включени в списъците за гласуване. Хората с трайни увреждания, които искат да упражнят правото си на глас с подвижна избирателна кутия, също могат да направят това до 30 октомври. Възможно е това да стане и по електронен път.

Подвижни избирателни секции за карантинирани избиратели също със сигурност ще има, но броят им ще стане ясен, когато наближи изборният ден.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.