Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Легален "зелен" EU е-сертификат предлагат четири медицински центъра в област Добрич

Четири са лабораториите и лечебните заведения в област Добрич, в които желаещите могат да се сдобият с легален цифров COVID сертификат. От Регионална здравна инспекция в Добрич отчитат повишен интерес към валидиране на документ за ваксинация в електронен вариант, както и на желаещи да се ваксинират срещу COVID-19 след като беше оповестено, че от тази нощ влизат в сила новите изисквания за цялата страна, в отговор на високата Ковид заболеваемост.

След оповестяване на заповед № РД-01-856 от 19.10.2021 г. на министъра на здравеопазването за въвеждане на нови противоепидемични мерки на територията на цялата страна и повишения интерес към издаването и получаването на валиден сертификат, директорът на РЗИ-Добрич д-р Светла Ангелова оповести информация за лабораториите и лечебните заведения, които работят COVID изследвания и издават дигитален COVID сертификат на територията на област Добрич.

Всеки, който проявява интерес, може да се възползва от услугите в някой от обявените центрове на територията на градовете Добрич и Балчик:

  •        СМДЛ Стелт-2013“ ООД - Добрич / бързи антигенни тестове и антитела-количествен анализ
  •        „ДКЦ -I Добрич“ ЕООД - Добрич / бързи антигенни тестове
  •        МЦ „Вива Феникс“ ООД - Добрич / бързи антигенни тестове
  •        „МЦ –I –Балчик“ ЕООД - Балчик / бързи антигенни тестове и антитела-количествен анализ
c