Развлечение

Хороскоп за 18 октомври – Едни се замотават в драма, други са на върха на щастието

Овен
През тази седмица съществува известна вероятност да направите нещо, водени от чувство за вина – това не само няма да ви накара да се почувствате добре, но и нищо чудно да се окажете въвлечени в някоя драма. За да не навредите емоционално и физически сами на себе си, преди да действате, задайте си въпроса: „Аз ли искам това или го правя, само за да угодя на другите?”. Ако ви е нужно да си осигурите спокойствие и да се отървете от излишно бреме, очертайте граници между себе си и някои хора, били те и много близки – в противен случай ще продължавате да се товарите излишно и нищо чудно напрежението ви изненадващо да избие в най-неподходящия момент.

Тъй като седмицата е напрегната за всички, а вие сте по-чувствителни и податливи на чуждите настроения, във ваша полза ще бъде, ако отделяте повече време за почивка и за приятни занимания. Избягвайте да общувате с хора, които ви напрягат, изискват прекалено много от вас или се опитват да ви принудят да играете по техните правила. Вие сами трябва да си изградите защита, която да пропуска полезните въздействия и да държи негативните настрана – ако не го направите, има риск да станете жертва на вредни влияния.

Ако се колебаете как да постъпите в определена ситуация, по-добре изчакайте и не правете нищо, отколкото да действате под чуждо влияние, било то директно или индиректно. Ше сте по-спокойни и ще успявате да се грижите по-добре за себе си. Дори в периодите, когато сте подложени на по-голямо напрежение, ще бъде потребно да се щадите.

Телец
През тази седмица може да очаквате да се изправите пред смесица от възможности и проблеми. От една страна, ще имате наистина много енергия, която може да използвате, за да поработите усърдно за реализирането на професионална цел или да се докажете в някаква област. Успеете ли да подплатите ентусиазма си със солидна доза труд, бихте могли да постигнете истински и значителен напредък или да се случи промяна, която не е било възможно да извършите в друг период. Най-благодатен ще бъде периодът за тези от вас, които работите за себе си, тъй като ще успеете спокойно да преследвате амбициите и да разгърнете способностите си.

Ако обаче имате началник, с когото не се разбирате, или някой в най-близкото ви обкръжение е по-авторитарен и се налага да живеете по неговите правила, тогава през следващите дни може да си имате проблеми – голям е рискът нещо дребно да прерасне в ожесточен спор. Макар че ще ви предизвикват и трудно ще се владеете, опитайте се все пак да не стигате до крайности и да не влизате в битки за надмощие. През тази седмица колкото повече енергия влагате, за да се борите с хората, толкова повече те ще упорстват.

А и ще трябва да преодолявате множество пречки. Ако не успеете да се проявите като по-гъвкави и да заобикаляте препятствията, по-добре изчакайте и не правете нищо докато не се успокоите и започнете да мислите по-трезво. Предстоят благоприятни дни за работа, а и по всяка вероятност страстите все още няма да се разгорели и ще бъдете по-спокойни.

Близнаци
Тази седмица за вас ще бъде изпълнена с предизвикателства, защото трудно ще поддържате спокойствие – и външно, и в душата си. Чувства, които досега сте таили в себе си и уж сте контролирали, ще излязят наяве и няма да успеете да скриете нито от себе си, нито от околните какво изпитвате. Трудно е да се каже откъде ще избликне, защото всичко зависи от това какво волно или неволно сте заключвали в себе си.

Макар че сигурно неконтролируемият изблик на емоции няма да е приятен нито за вас, нито за другите, нищо чудно накрая да ви олекне и да се почувствате сякаш сте се освободили от бреме, което сте носили дълго време. Дори по принцип да проявявате склонност да си мълчите, през тази седмица едва ли ще го правите – към средата на седмицата думите просто ще излизат от устата ви, колкото и да се опитвате да си държите езика зад зъбите.

Що се отнася до работата и професионалното ви развитие, тази седмица ще бъде време на сътресения и промени. Възможно е конфликти на работното ви място да ви подтикнат към някои по-смели решения или към преструктурирания. Ако сте се посветили на творческа дейност, седмицата може да бъде доста по-благоприятна за вас – ще ви хрумват оригинални идеи, а нищо чудно пред вас изненадващо да се открие възможност да подобрите материалното си положение.

Рак
През тази седмица умът ви ще бъде зает с някои предишни проблеми, които отново ще излязат на дневен ред и ще ангажират вниманието ви. При всекиго от вас проблемите ще са различни, но най-вероятно ще бъдат от емоционално или от финансово естество. По принцип представителите на вашия знак сте известни с това, че лесно печелите симпатиите на околните, но през следващите дни нищо чудно да покажете на света и друго свое не толкова симпатично лице.

Едва ли има смисъл да ви се напомня да мислите, преди да говорите или да действате – трудно ще го сторите, тъй като емоциите ще вземат превес и ще реагирате светкавично. И все пак вашата склонност да анализирате нещата, след като бурята е преминала, може да ви помогне и сега да преодолеете конфликтите, а нищо чудно и да се окажете в ролята на звероукротител в нечий чужд спор. Способността ви да вниквате в различните гледни точки ще изиграе ценна роля, но все пак опитайте се да не взимате страна, в случай че определена ситуация не ви касае лично.

Ако трябва да проведете по-труден разговор с партньор, независимо дали е интимен или делови, направете го, сега условията за комуникация са по-добри. Трудно ще ви бъде да се разбирате с когото и да било, тъй като всеки ще приема казаното твърде лично и ще се засяга. Ако поддържате делово сътрудничество, което не ви устройва, нищо чудно през следващите дни да се стигне до скъсване на отношенията. Що се отнася до парите, там събитията ще се развиват по посоката на връщане на дългове и на уреждане на стари сметки.

Лъв
През тази седмица е добре да намерите подходящи за вас начини да разпускате и да се освобождавате от напрежението, тъй като стресът ще ви дойде малко в повече. Концентрирайте се върху важните неща и не обръщайте внимание на всяка дребна подробност във всекидневието или на всеки малък недостатък на човека до вас – като се ядосвате за дреболии, ще изгубите енергия и ще се напрегнете допълнително. Тъй като съществува голяма вероятност да възникнат спорове, преценявайте за какво наистина си заслужава да воювате и за какво – не.

Уединението и повече приятни занимания няма да ви навредят и ще ви помогнат да неутрализирате поне малко стреса, който ще предизвикват контактите с определени хора. И все пак имайте предвид, че да разпускате не значи да бягате от проблемите – ако решите да се скриете в черупката си и да се правите, че нещата са безпроблемни, когато те се случват, само ще удължите агонията. И ако се изправите пред сериозен проблем – особено ако става дума за конфликт с партньор, родител или друг член на семейството, сега е моментът да вземете нещата в свои ръце и да разберете какво бихте могли да направите.

Ключът е в това да сте максимално честни със себе си и да признаете с какво вие сте допринесли за ситуацията – периодът е подходящ да изясните собствените си чувства и да ги признаете пред друг човек, но рискът да избухнете или да направите сцена е доста голям, така че бъдете внимателни. През тази седмица по възможност не се подлагайте на операции и избягвайте да контактувате с агресивни хора – и най-малкото нещо може да ги накара да избухнат.

Дева
През тази седмица препоръката към вас е да го давате по-полека и да не упражнявате натиск върху околните за каквото и да било, защото ефектът би могъл да бъде изненадващ, и то не положителен. Съществува риск да решите, че сте прави и да излеете гнева си върху някого, обаче в крайна сметка вие да се окажете потърпевшите; или пък с поведението си да застрашите важни за вас взаимоотношения. Ето защо охладете малко страстите и се концентрирайте върху себе си и своите лични дела, вместо да се опитвате да въздействате на другите. Звездните влияния ще подкрепят амбициите ви – включително професионалните, но е много важно какви средства ще използвате да ги реализирате.

Ако вложите личните си способности, умения и ресурси, има шанс да постигнете много. Ако обаче не се интересувате от това какво мислят и чувстват хората около вас, има голяма вероятност да ударите на камък и да станете жертва на собствените си амбиции. Тези от вас, които планират някаква по-сериозна промяна в кариерата си или да реформират бизнеса си, ще имат нужната подкрепа.

Дори да постигате по-трудно намеренията си, не се отказвайте. Очакват ви добри дни за работа, така че се концентрирайте върху това, което искате да постигнете, и действайте. Бъдете по-внимателни при комуникацията с колеги и делови партньори – дори да си мислите, че се изразявате ясно, има вероятност да не срещнете разбиране и да се натъкнете на неочаквана съпротива.

Везни
През тази седмица във ваша полза ще бъде, ако пресявате хората, с които общувате, защото има известен риск да попаднете под нечие вредно влияние или най-малкото – да се опитват да ви казват какво да правите. Макар че през следващите дни някои хора ще използват по-груби методи, за да въздействат на околните, ще има и такива, които ще прибегнат до по-фини средства – за да получат желаното, например ще използват ласкателства или ще ви накарат да се чувствате виновни.

Така че имайте си едно наум и не правете нищо, което не е в хармония със собствените ви усещания и разбирания. Ако не се вслушвате в себе си и се подчинявате, ще се чувствате зле. Не забравяйте обаче, че на другите също няма да им е приятно да се изживявате като последна инстанция, така че се въздържайте да им четете морал и ги оставете да си живеят живота – така ще бъде по-лесно и по-приятно за всички. Предстоят благоприятни моменти – с каквото и да се заемете, ще постигате добри резултати, особено ако се отнася за материални въпроси.

Около средата на седмицата е възможно да имате малко по-критичен ден – ще трябва да полагате повече усилия, за да осъществите намеренията си, а нищо чудно да ви обхванат и съмнения по някакъв въпрос. Не предприемайте нещо под влияние на неясни подозрения или на притеснения, защото или ще сбъркате, или ще се натоварите излишно.

Скорпион
През тази седмица вероятността да възникнат конфликти в дома или на работното ви място е доста голяма. Това ще ви причинява дискомфорт, но едва ли ще има какво да направите по въпроса. Възможно е вие да сте страна в конфликта, но нищо чудно и да се отнася до ситуация, която ви касае косвено – например, да възникнат дрязги между колеги или между родителите ви. Някои от вас може да решите, че е време да бъдете малко по-твърди. Не се притеснявайте – това не значи че сте лоши или агресивни, а просто да споделите мнението си, дори тази ваша позиция да е, че е време хората около вас да се оправят с проблемите си и да не ви занимават с тях. Преценете дали да се намесвате, за да не се окажете между чука и наковалнята.

Деликатността е чудесно качество, което вие притежавате и може да ви отвори много врати, но точно сега може да бъде за ваша сметка, ако се проявявате като прекалено изтънчени и не успявате да направите избор. В делови план периодът е много подходящ за извършване на радикални промени, за сключване на дългосрочни договори и за установяване на сътрудничество – ако намерите подходящите партньори и решите да работите с тях, има вероятност партньорството да е много успешно и за двете страни.

В личен план ситуацията е подобна – ако човекът до вас изразява желание между вас да има разбирателство, лесно ще се споразумеете. При всички случаи трябва да сте спокойни, защото тази седмица е „вашето” време – това значи, че, дори да има известни проблеми или преустройства, хората, с които сте на една вълна в личен или в делови план, в крайна сметка ще останат с вас и ще ви подкрепят.

Стрелец
Предстои ви важна седмица, която за съжаление няма да бъде лека за много от вас. Ще трябва да се разделите с нещо, защото в противен случай има риск напрежението да ви дойде в повече, дори и да си навредите по някакъв начин. Разбира се, това не значи, че при всички положението ще бъде толкова драматично – може например да сте се убедили, че раздялата трябва да се случи; или не се е осъществило това, което сте очаквали. Каквото и да се наложи да отстраните, по-добре отрязването да стане рязко или с един удар – звездите през тази седмица ви дават шанс именно за това.

Дори да заболи – вас или някой друг, това е по-добрият вариант – представете си какво би било, ако се реже парче по парче. През тази седмица от най-малкото нещо може да пламне спор. Ако искате наистина да постигнете разбирателство, а не просто да се опитвате да се наложите, трябва да дадете шанс на събеседника си да каже какво мисли и чувства, без да го съдите – трудна мисия, но не и невъзможна. В противен случай всеки ще държи на своето, ще се стигне до сблъсък и разривът ще се задълбочи.

Бъдете особено внимателни при общуването си, тъй като не е изключено страстите да достигнат кулминацията си. Седмицата има и позитивен план –много е подходяща за задълбочаване в някаква дейност, за себеизследване, а също така и за действия, които ще имат сериозни последствия в бъдеще.

Козирог
През тази седмица добри резултати ще постигнете тези от вас, които работите в сътрудничество с правилните хора. Едва ли ще направите нещо сами, но ще бъде обречено на неуспех да се опитвате да принудите някой да ви съдейства, когато не иска. Събитията и начинът, по който се развиват, сами ще ви подскажат кой е на една вълна с вас. Ако през следващите дни имате конфликт с някого, не правете голяма драма, тъй като е вероятно това да открие възможност пред всекиго да си каже какво мисли и да си изясните някои неща – това се отнася както до личните, така и до професионалните ви взаимоотношения.

Към средата на седмицата има риск да не ви разберат, когато се опитате да обясните нещо. Ако наистина искате да убедите някого в правотата си, трябва да говорите разбираемо и да се опитвате да се поставяте на мястото на другия човек. Заемете ли позицията „аз знам всичко, а ти не разбираш”, трудно ще стигнете до компромис.

Ще ви се отдаде подходяща ситуация да отправите предложение на делови партньор, да изнесете презентация или да впечатлите някого със словесните си умения – ако случайно не получите желания резултат, това значи, че или не сте избрали точните хора, или не сте използвали правилните думи. Бъдете по-внимателни, когато се изразявате, тъй като има вероятност да прекалите с искреността, а хората около вас ще бъдат по-чувствителни.

Водолей
През тази седмица в някоя област от живота ви ще настъпи обрат. Може внезапно да сложите край на изпълнението на ангажимент, да уволните служител, който отдавна ви лази по нервите, или да поемете по съвсем нов път. Макар че би могло събитията да се развият неочаквано дори за самите вас, всъщност ще става дума за процеси, които отдавна назряват и сега просто избиват на повърхността. Имайте предвид, че през следващите дни вашите действия ще бъдат с много сериозни последствия – каквото и да направите, няма връщане назад.

Ето защо, дори да изпитвате голямо напрежение, избягвайте да действате прибързано и си давайте време, за да обмисляте ситуациите на спокойствие. Звездите ви дават шанс да се освободите от неща, които вече не са ви нужни, но по всяка вероятност това освобождаване няма да бъде лесно и е възможно да срещнете съпротива – от самите себе си или от друг човек. Възможно е да преживеете по-трудни дни, особено що се отнася до взаимоотношенията – не са изключени неочаквани обрати, емоциите ще достигнат най-висшата си фаза, а много е вероятно и да се породят драми.

Ще имате усещането, че развоят на събитията не зависи от вас, а се контролира от друг. В тези дни не водете преговори, освен ако целта ви не е да прекъснете определени отношения. Искате ли да постигнете съгласие или изгодна за вас договореност, по-добре отложете разговорите за другата седмица или ги осъществете в началото на тази. Тъй като през следващите дни ще бъдете подложени на голям стрес, отделяйте повече време за почивка.

Риби
През тази седмица събитията ще ви напомнят, че миналото не си е отишло – може да ви налегнат спомени, които отдавна не са ви спохождали, да се отвори някаква стара рана или да се наложи да се изправите лице в лице с проблем, който отдавна стои на дневен ред, но по някаква причина сте отлагали разрешаването му. В някои случаи ще бъдете подтикнати да действате, но в други е възможно събитията да се случат от само себе си и да не успеете да наложите кой знае какъв контрол върху ситуацията.

Ако чувствате напрежение и имате усещането, че ви идва много, по всяка вероятност носите някакъв товар, от който сега има шанс да се освободите – това може да са гняв, който таите, вина към някого, връзка, която ви тежи, или някакъв професионален ангажимент, чието изпълнение ви коства твърде много енергия. Дори да се наложи да вземете трудно решение или да надмогнете някакъв страх, ако сте убедени, че постъпката ви е справедлива и е в името на общото благо, не се спирайте – в противен случай ще зациклите на едно място и ще носите със себе си неща, които само ви вредят.

Тъй като седмицата е по-трудна за вас в емоционален план, отделяйте малко повече време за почивка и за усамотение, а също така споделяйте преживяванията си с хора, които ви разбират и са на една вълна с вас – това ще ви помогне да станете наясно с чувствата си и да преминете по-леко през периода.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.