Водещи новини Здраве Общество

Д-р Георги Желязков е Лекар на годината на област Добрич

Изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич д-р Георги Желязков е Лекар на годината за област Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Регионалната лекарска колегия /РЛК/ д-р Валери Веселинов. Д-р Желязков ръководи болницата от август миналата година – първо като прокурист, после като изпълнителен директор. Той е специалист по Ортопедия.

Решението д-р Желязков да е Лекар на годината на област Добрич е взето на заседание на Управителния съвет на РЛК. То е по повод Деня на българския лекар – 19 октомври.С решение на УС на РЛК по повод празника на регионално ниво се отличават още трима медици. Млад лекар на годината е д-р Моника Белчева – специализант Физиотерапия в МБАЛ-Добрич. Отличия получават и д-р Анелия Коларова – специалист Вътрешни болести в ДКЦ II, и д-р Мариана Карагеоргиева – гастроентеролог във Второ вътрешно отделение на болницата в Добрич – за дългогодишна дейност в областта на медицината и развитие на специалността.

Четиримата лекари ще получат плакети от Българския лекарски съюз. Заради пандемията тази година тържествена церемония за връчването им няма да има.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.