Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Д-р Георги Желязков е Лекар на годината на област Добрич

Изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич д-р Георги Желязков е Лекар на годината за област Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Регионалната лекарска колегия /РЛК/ д-р Валери Веселинов. Д-р Желязков ръководи болницата от август миналата година - първо като прокурист, после като изпълнителен директор. Той е специалист по Ортопедия.

Решението д-р Желязков да е Лекар на годината на област Добрич е взето на заседание на Управителния съвет на РЛК. То е по повод Деня на българския лекар - 19 октомври.С решение на УС на РЛК по повод празника на регионално ниво се отличават още трима медици. Млад лекар на годината е д-р Моника Белчева - специализант Физиотерапия в МБАЛ-Добрич. Отличия получават и д-р Анелия Коларова - специалист Вътрешни болести в ДКЦ II, и д-р Мариана Карагеоргиева - гастроентеролог във Второ вътрешно отделение на болницата в Добрич - за дългогодишна дейност в областта на медицината и развитие на специалността.

Четиримата лекари ще получат плакети от Българския лекарски съюз. Заради пандемията тази година тържествена церемония за връчването им няма да има.

c