Водещи новини Здраве Общество

Д-р Георги Желязков е Лекар на годината на област Добрич

Изпълнителният директор на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич д-р Георги Желязков е Лекар на годината за област Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич председателят на Регионалната лекарска колегия /РЛК/ д-р Валери Веселинов. Д-р Желязков ръководи болницата от август миналата година – първо като прокурист, после като изпълнителен директор. Той е специалист по Ортопедия.

Решението д-р Желязков да е Лекар на годината на област Добрич е взето на заседание на Управителния съвет на РЛК. То е по повод Деня на българския лекар – 19 октомври.С решение на УС на РЛК по повод празника на регионално ниво се отличават още трима медици. Млад лекар на годината е д-р Моника Белчева – специализант Физиотерапия в МБАЛ-Добрич. Отличия получават и д-р Анелия Коларова – специалист Вътрешни болести в ДКЦ II, и д-р Мариана Карагеоргиева – гастроентеролог във Второ вътрешно отделение на болницата в Добрич – за дългогодишна дейност в областта на медицината и развитие на специалността.

Четиримата лекари ще получат плакети от Българския лекарски съюз. Заради пандемията тази година тържествена церемония за връчването им няма да има.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *