Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Младежи от с. Кардам намериха и върнаха чанта на рускиня с пари и документи

Адмирации за момчетата Светослав Ангелов и Станислав Стоянов, които намериха забравена чанта с лични документи и пари, собственост на чужд гражданин, живущ в с. Кардам, и я предадоха в кметството. Това сподели в социалната мрежа кметът на селото Георги Събев.

За Про Нюз Добрич той разказа, че младежите – на около 26-27 години, намерили чантата късно снощи на пейка пред кметството. Веднага му се обадили, а днес я занесли на място. Оказала се на лекарка от Русия, която от 5-6 години живее в Кардам. Събев я посетил в дома й и й върнал чантата. Жената била много благодарна, споделила, че до този момент дори не забелязала липсата й. В чантата имало около 200 лева.

И двамата млади мъже нямат постоянна работа, хващат се временно, когато намерят такава, сподели кметът. „Това е абсолютно достойна за уважение постъпка. Защото в днешно време е трудно, в тази криза и безпаричие, в които се намираме, може и да не устоиш на някой лев даром – коментира Георги Събев. – Респект към такива постъпки и към такива деца”.

c