Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Парализиран след тежка катастрофа 21-годишен мъж от Добрич има нужда от средства за рехабилитация

Апел за финансова помощ за рехабилитация на 21-годишния Емо Ангелов от Добрич отправят негови близки в социалната мрежа. Те припомнят, че преди близо три години той претърпя тежка катастрофа. След нея травмите му са жестоки. Младият мъж получава такава на пети шиен прешлен, след което му е поставен имплант, както и счупвания на лява лопатка, на седем ребра в лявата част на гръдния кош, на левия крак. След инцидента Емо се бори 47 дни в реанимация за живота си и благодарение на лекарите и животоспасяващите операции, през които е преминал и жаждата му да продължи напред надвива смъртта. Остава обаче в инвалидна количка. Диагнозата му е Квадрипареза. В момента е обездвижен от врата надолу, частично може да движи ръцете си, но не може да свива пръстите си.

Лекарите казват, че има надежда да се възстанови, но трябва ежедневна и постоянна рехабилитация, която е на стойност около 6000 лв. месечно, предложена му от болница "Сердика" в София, споделят близките на младия мъж. Посочват, че до сега благодарение на дарители, роднини и лични средства той е посещавал различни центрове за рехабилитация.

„Роботизираната рехабилитация в болница "Сердика" е една нова глътка надежда за Емо, но за съжаление за семейството му е непосилно това да посреща разходите ежемесечно”, пишат близките на младежа. За това се обръщат отново с молба за помощ към добритеи благородни хора.

Всеки, който желае да помогне на Емо да не спира с рехабилитацията, може да го направи чрез превод по:

Дарителска сметка в Общинска Банка, клон град Добрич

IBAN: BG15SOMB91301068377002
BIC: SOMBBGSF

Титуляр: Емо Николаев Ангелов

Може да помогне и като дари 1 лев чрез DMS на номер 17 777 с текст Emo.

Всеки, който желае, може да постави дарителска кутия в магазин, заведение, училищe, за което трябва да се свържи с администраторите на групата Помощ за Дани от Добрич във Фейсбук.

„Доказвали сме не веднъж, че сме народ, който помага, народ, който приема чуждата болка за своя… Обединим ли се - постигаме всичко! Благодарим Ви за доверието и съпричастността”, допълват близките на Емо Ангелов.

c