Водещи новини Здраве Образование

Директорът на РЗИ-Добрич издаде заповед за въвеждане на дистанционно обучение

Със Заповед № РД-01-1147 от 13.10.2021 г. от 15.10.2021 г. на директора на РЗИ-Добрич се преустановява временно учебният процес за учениците от 5, 6, 8, 10 и 11 клас от 15 до 31 октомври поради плавния и постоянен ръст на регистрираните и проучени случаи на заболели от Sars-Cov-2.

Днес трябва да излезе заповед на министъра на образованието, с която да се въведе дистанционна форма на обучение на база заповедта на РЗИ, продиктувана от епидемичната обстановка., съобщават от пресцентъра на областната администрация.

Припомняме, че на 12.10.2021 г. областният управител Васил Карапанчев свика и проведе заседание на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване. В рамките на заседанието секретарят на Щаба и директор на РЗИ Добрич д-р Светла Ангелова представи актуална информация за заболяемостта на територията на област Добрич и заетостта на легловата база. От отчета стана ясно, че ежедневно лавинообразно расте броят на карантинирани заради констатирани положителни случаи на коронавирус в образователната сфера. Единодушно членовете на ОКЩ одобриха въвеждането временно – до 30.10.2021 г., на дистанционна форма на обучение за учениците от пети, шести, осми, девети, десети и единадесетите класове от училищата и гимназиите в областта.

Заповедта е съгласувана с главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

С пълния й текст можете да се запознаете по-долу.

РД-01-1147-заповед-училища-от-13.10.21г.-1-1

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *