Балчик Водещи новини - дясно Общество

“Разкажи ми ” – уеб базирано приложение за разходка в Двореца Балчик

Гостите на Архитектурно-парков комплекс “Двореца” вече могат да се разходят с помощта на аудио гид “Разкажи ми”, който представлява интегриране на уеб базираното приложение Mi Guide в дейността на ДКИ “Двореца” по популяризиране на движимото културно наследство.

За реализирането на “Разкажи ми” културният център кандидатства и спечели в сесия на Министерство на културата за финансиране на проекти.

Основните идеи, заложени в създаването на приложението са да се улесни ориентацията на посетителите, популяризира и подобри представянето на движимите културни ценности, да се спомогне иновативното представяне на комплекса и повиши интереса като важна историческа и туристическа атракция за развитие на културно-познавателния туризъм, да се мотивират посетителите, използващи технологии и т.н. Посетителите ще могат да получат пълна информация за всички обекти на територията на тази уникална туристическа атракция само с няколко лесни стъпки, чрез активиране на специален код за достъп на собствен телефон. Това е възможно на няколко езика освен български – английски, румънски и руски. Изградена е специално за целта, отделна безжична мрежа и всички обекти са обозначени с номера за лесно намиране с дигиталния екскурзовод.

Основна цел на проекта е да се популяризират движимите културни ценности в групов архитектурно-строителен паметник на културата, градинското и парково изкуство от национално значение.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.