Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

На 40 месеца затвор за убийство осъдиха моторист, избягал от местопрестъплението след инцидент в Добрич

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим за причинена по непредпазливост смърт, причинена при пътнотранспортно произшествие.

Състав на Окръжния съд в Добрич призна за виновен подсъдим за причинена по непредпазливост смърт при пътнотранспортно произшествие и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години и 4 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

От съдебното ведомство припомнят, че подсъдимият Р. К. е признат за виновен в това, че на 23 юни 2018г., при управление на мотоциклет по улица в Добрич, нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец, който пресичал пътното платно, като деецът е избягал от местопроизшествието и е управлявал превозното средство без необходимата правоспособност. Водачът е превишил и разрешената скорост за движение в населено място.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт.

Постановената от Окръжния съд присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Варна.

c