Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Младежи от Добрич дариха парична награда от надиграване на Студия „Добруджа”

Представителна фолклорна танцова студия „Добруджа” изказва своето възхищение и благодарност към Вероника Илиева Чалъкова и Велизар Миленов Дучев, бивши нейни танцьори, сподели в социалната мрежа главният художествен ръководител Стоян Господинов. За Про Нюз Добрич той разказа, че двамата младежи участвали като двойка в надиграване в Жеравна. Журито оценило високо представянето им и им присъдило трета награда. Младите хора решили да я дарят на детската студия и да подпомогнат дейността й.

Господинов ги поканил да връчат паричната награда в присъствието на всички деца от ПФТС „Добруджа”. Вероника и Велизар споделили, че даряват средствата, защото в студията са научили много танци, научили са се на дисциплина, обиколили са с нея Европа. Със средствата са направени пет чифта цървули.

Двамата младежи са били възпитаници на ПФТС „Добруджа” в продължение на 12 години. В момента Велизар е студент трета година, а Вероника работи като главен счетоводител в кооперация.

Стоян Господинов изказва благодарности на младите хора за жеста. Благодари и на родителите им, които са ги възпитала в родолюбие и благородство. „Пожелавам им все така да продължават, защото всяко добро се отплаща със същото добро”, каза главният художествен ръководител на ПТСФ „Добруджа”.

c