Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Едва 510 лева има в момента за лечението на онкоболната Детелина от Каварна, нужни са 180 000 лева

Едва около 510 лева са наличните в момента средства за лечението на онкоболната Детелина Атанасова от Каварна. Това съобщиха в социалната мрежа организаторите на кампанията за набиране на средства в нейна подкрепа. В банковата й сметка има 378.75 лева, а балансът в PayPal показва 65.82 евро.

Припомняме, че каварненката е с рак на лимфната система ХЛ – Хочкинов лимфон, и провежда скъпо лечение в клиника в Турция. Вече започна химиотерапията, предстоят й лъчетерапия и трансплантация на костен мозък. Необходимата сума от 180 000 лв. е непосилна за нейното семейство.

Приятелката на Детелина Валя Иванова отново отправя апел към добрите хора да помогнат. Тя разказва, че вчера на онкоболната жена е направен 5-скерен, изследванията й се е оказали по-добри след втората терапия. „Оказва се, че заболяването се повлиява, туморът е намалял и показателите са по-добри – споделя Валя. – Това означава, че лечението, което прилагат, е адекватно”. Тя благодари на всички, които са се отзовали и продължават да го правят, на хората от чужбина, които макар и толкова далеч са успели да се включат в кампанията и да помогнат.

Валя обяснява, че сумите, събрани чрез кутии, дарителска и общинска сметка, вече са свършили. С тях са платени две химиотерапии, два скенера, изследвания и медикаменти, които Детелина трябва да приема до края на лечението си. Онкоболната жена нямала пари да заплати дори престоя си в болницата до момента. Въпреки празната банкова сметка лекарите започнали третата терапия.

„Останете до Диди! Продължавайте да й вдъхвате вяра и надежда! – призовава приятелката й. – Когато всички сме до нея чудото ще се случи. Доброто съществува! То е във вас, хората, раздаващи човечност, надежда, състрадание и любов. Продължавайте да я подкрепяте, за да продължи напред. Тя трябва да се прибере здрава при семейството си. Помагайте, добри хора, с каквото и колкото можете. Дарявайте, всяка събрана стотинка, левче са ценни за Диди”.

Желаещите да направят дарение могат да преведат средствата по следната банкова сметка:

Postbank

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG85 BPBI 7938 4062 0403 01

Титуляр: Детелина Върбинова Атанасова,

PayPal: didka0608@gmail.com.

c